Search
Generic filters

Blahodárné účinky granátového jablka

Blahodárné účinky granátového jablka

Ač může být stále věda v tom, jak si poradit s oloupáním granátového jablka, rozhodně se vyplatí jej zařadit do pravidelného ovocného jídelníčku. Jeho účinky jsou takřka univerzální. Pomáhá na překyselení organismu, poruchách metabolismu, ale zmírňují i hypertenzi. Nechte se inspirovat kosmetickými hauly, které pro vás přinášíme z Benu lékárny. 

Tělová kosmetika jako nezbytný rituál 

Léto a opalovací sezóna je sice za námi, ale péči o tělo bychom neměli zanedbávat ani v chladnějších měsících, a to kvůli tendenci k sušší pokožce. Pokud zvolíte kosmetiku se složkami z tohoto ovoce, určitě nepochybíte. Začněte již při sprchování, kdy určitě zvolte sprchový krém, po kterém bude vaše pokožka jemná na dotek. Pro zvýraznění příjemné vůně naneste tělové mléko, které vaše tělo zpevní a příjemně vyhladí. 

Olejová terapie 

Kosmetičtí nadšenci se zpravidla dělí na dvě skupiny. Vedle nadšenců tělových mlék a másel jsou tu pak ti, kteří volí tělové olejíčky, které zejména v podzimních měsících násobí dokonalou atmosféru teplých večerů, kdy je plná vana tou nejlepší variantou. Po použití se nemusíte obávat nepříjemného mastného filmu na pokožce, kterého se většinou obávají ti, kteří s myšlenkou olejíčků přece jen koketují. Navíc se můžete těšit na smyslnou ženskou vůni santalového dřeva a červeného pomeranče. Pokud preferujete olejové přípravky k odličování, potěší vás hydrofilní odličovací olej se složkou granátového jablka. Ten je vhodný zejména pro zralou a často namáhanou pleť. Pokud dopřejete vaší tváři pravidelnou péči, můžete se těšit na obnovenou a pružnou pleť. 

Čajové opojení pod teplou dekou 

Teplý čaj a horká deka patří neodmyslitelně k podzimním měsícům. Pokud byste chtěli granátové jablko zahrnout i do čajových dýchánků, oceníte příchuť tohoto ovoce v kombinaci s jasmínem a mandarinky, která vůní připomíná nadcházející zimní měsíce. Máte-li rádi čajové kazety s různými ovocnými variacemi, pak oceníte kolekci Nevšedních chvil, které by měly být i v podzimních dnech ve vašem denním režimu. 

Inspirovali jsme vás dostatečně? V jaké kombinaci máte granátové jablko nejraději? 

Sledujte náš blog, kde pro vás připravujeme další podzimní inspiraci. 

V naší klubové aplikaci budete mít přehled o nejnovějších akcích vašeho oblíbeného Centralu Most

Sdílejte s přáteli
Skip to content