Search
Generic filters

Floristik Art vyvrací mýty o kaktusech

Kaktusy

Říká se, že ženy milují orchideje a muži upřednostňují kaktusy, které nepotřebují zdaleka tolik péče. Není to pravda! Nedejte na předsudky, kaktusy totiž milují všichni, a aby vykvetly, je potřeba se o ně náležitě starat!

Jak přimět kaktusy, aby vykvetly?

Nejprve si u nás ve Floristik Art nechte poradit, které druhy kaktusů snadno kvetou. Patří mezi ně například Echinocactus, Mamillaria, Lobivia, Notocactus, Rebutia a Zygopetalon mackaii.

Správná teplota je pro kvetení kaktusů klíčová

Většina v zimě odpočívá, zatímco v létě naopak roste (a kvete!). Bez řádného odpočinku to ovšem nejde.

Proto je v zimě umístěte do chladnějšího prostředí (ideální teplota je kolem 10 °C) a upusťte od zálivky, kaktusy jen shora roste rozprašovačem.

Pouštní kaktusy se nemohou světla nabažit a vystačí si s málem, takže to ani v létě se zálivkou nemusíte přehánět. Naopak by jim jinak mohly začít hnít kořeny.

Ty původem z lesa naopak potřebují mít kořeny ve vlhku a neměly by být vystaveny přímému sluníčku na rozpáleném parapetu.

Ve Floristik Art nenajdete kaktusy s nalepenými nebo zapíchnutými květy, které rostliny na pohled z dálky (zdánlivě) vylepší. U nás nakoupíte nejen kaktus, ale také cenné rady (nejen) pro začínající pěstitele!

Kaktusy

Řekněte to svým přátelům

Nabídky

Obchody

Skip to content