Search
Generic filters

Jahodová plejáda

Jahody jsou ovocným potěšením každého léta. Už od dětství si určitě pamatujeme, jak jsme nenápadně tyto plody sbírali a mlsali a jen zázrakem pak zbyly do ostatních dobrot. Jsou navíc nejen chutné, ale také plné prospěšných látek. Na vaše tělo působí detoxikačně a prospívají vlasům i kůži. Central Most přináší několik tipů, jak si je užít hned v několika variantách. 

Návrat do dětství s jahodami a šlehačkou nebo lahodnou krupicovou kaší

Jednoduchý recept podle našich babiček. Výhodou je i jeho rychlost a minimum surovin, které na zhotovení svačinky potřebujete. Servírovat pochoutku můžete v pohárcích nebo designových mističkách na zmrzlinu. Plody jahod si můžete vyzdobit i vaši krupicovou kaši, přejete-li si připomenout sladké dětství. 

Což takhle dát si špenát? A jahody k němu?

Ne, opravdu nejde o žádný rádoby kuchařský experiment, ale o osvěžující spojení v salátu, který můžete obohatit ještě o ořechy a brusinky nebo jiné plody, dle vaše gusta. Jestliže se vám v parných dnech nechtějí vařit těžší jídla, bude tato fresh a vitaminová bomba správnou volbou i pro menší svačinku. Salátové potěšení můžete připravit i pro více lidí, pokud organizujete menší párty, kde nesmí chybět ani zdravé odlehčení. Můžete se inspirovat receptem připraveným z Albert kuchyně, který opět připravíte z minima surovin. Servírovat jej můžete v roztomilých zavařovacích skleničkách

Palačinky jako odlehčený letní dezert 

Palačinky jsou skvělým univerzálním dezertem, který můžete konzumovat v kterémkoliv ročním období a na jakýkoliv způsob. Ať si je naplníte džemem, horkými plody, nebo zvolíte špenátovou náplň, nikdy nepochybíte a navíc jsou lehce stravitelným pokrmem. Letní měsíce jsou pro palačinkové hrátky jako stvořené, protože je můžeme naplnit i ovocem z aktuální úrody. Pokud toužíte po zdravější formě, můžete použít špaldovou mouku. 

Jahodové drink menu 

K létu patří osvěžující drinky, obzvláště v parných dnech letní atmosféru umocníte jahodovo-malinovým daquiri. Je jen na vás, zda-li si do koktejlu přidáte i bílý rum, který je také jeho součástí, zklamaní určitě nebudete a do vašeho letního menu na domácí terase se určitě zařadí. Obzvláštnit jahodami můžete i mojito. Opět záleží na skladbě návštěvníků, zda-li upřednostňují alkoholickou nebo nealkoholickou formu drinku, pro alkoholickou variantu stačí opět přidat bílý rum. 

Protože je doplňování tekutin, zejména přes letní měsíce důležité, určitě je na místě si i konzumaci, nejlépe čisté a nesycené vody, doplnit ovocem, který nápoji dodá navíc i čistou příchuť, navíc bez zbytečných sladidel! Inspirovat se můžete opět barmanskými nápady z kuchyně Albert. Přidat si můžete jahody, limetku a okurku. Nápoj můžete konzumovat i z designové karafy, do jejíž závěsné vložky můžete vložit ovoce, na které zrovna máte chuť. 

Jaké letní jahodové oblíbence máte vy? Podělte se námi. 

Neváhejte se inspirovat slevovými tipy a dalšími lákavými nabídkami, kterými vás pravidelně budeme zásobovat i v naší klubové aplikaci.  

Řekněte to svým přátelům

Nabídky

Obchody

Skip to content