Search
Generic filters

Když hovoří vaše ruce

Nebudeme si rozhodně nalhávat, že za poslední rok dostaly zabrat pouze naše obličeje, které chráníme rouškami. Také naše ruce, které neustále umýváme a dezinfikujeme, jsou výrazně zatěžované a mnohdy dochází k jejich dehydrataci. Tomuto všemu nepřispěly ani mrazy, které nás na začátku tohoto roku přepadly, což znamenalo o to větší zátěž pro naše ruce. Pojďme se podívat na to, co vše jim v tomto období dopřát.

Ruce jako jedna z důležitých vizitek

Je jasné, že ne vždy uhlídáme to, aby ruce byly každý den dokonale vypadající a pěstěné, obzvlášť pokud vykonáváme manuálně náročnou nebo kancelářskou práci. Přesto je dobré věnovat těmto částem našeho těla pozornost a hýčkat si je.

Před dvěma lety jsme ještě ani netušili, že antibakteriální gely budou v roce 2020 až do nynějška jedním z nezbytných „must-have“ kousků v našich kabelkách, třeba místo oblíbené rtěnky, která nyní spíše leží na dně kabelky. A kterou použijeme, jen pokud máme jistotu, že v následujících pár hodinách roušku nedáme zpět na ústa. Ačkoliv dezinfekční prostředky eliminují riziko nákazy ve veřejných místech, měla by být péče o ruce o to důslednější a neměla by se omezit jen na občasné namazání krémem. Ruce, které jsou navíc vysušené, postrádají ochrannou bariéru.

My vám v článku krok po kroku předáme tipy na to, jak v tomto období pečovat o ruce, aby byly pěstěné na pohled. Stačí si vyšetřit hodinku týdně, třeba u vašeho oblíbeného filmu nebo seriálu.

Přiměřené mytí rukou

Je jasné, že v této době je zkrátka důraz na čistotu rukou větší, nicméně měli bychom se vyhýbat častému namáčení rukou v saponátových přípravcích, které naše ruce vysušují. Pokud tedy uklízíte nebo myjete nádobí, snažte se používat rukavice. Při mytí rukou je dobré zaměřit se na taková mýdla, která neobsahují sulfáty, ale obsahují co nejvíce přírodních složek, jako jsou například aloe vera, bambucké máslo, med nebo olivový olej.

Krém na ruce noste s sebou všude

Dost často se tato část zanedbává a krém na ruce je spíše jen doplňkem v kabelce než něčím, na co bychom pravidelně dbali. Vaše ruce vám ale určitě poděkují, pokud jim dopřejete častou dávku mazání krémem. Na mazání opravdu nešetřete a pořiďte si krém do práce, malý kapesní vám stačí do kabelky, a pokud často umýváte nádobí, mějte jej po ruce také u dřezu. Výborným pomocníkem bude například řada s arnikou, která eliminuje popraskání rukou a pokožku rukou vyživí.

Správné odlakování nehtů

Většina z nás si v tomto období, kdy nemůžeme navštěvovat salon Nailounge, dělá manikúru doma. Tak proč se nepotěšit právě nyní nějakým veselým lakem na nehty? Správné odlakování před novou aplikací laku je také důležité. Pokud víte, že máte spíše jemné nehty se sklonem k lámavosti, použijte raději odlakovač bez acetonu. Odlakovat nehty můžete vatovým tamponkem, pokud jste zvyklé, nemusíte však odstraňovat lak nijak drsně. Stačí jen pokapat tamponek, přiložit k nehtu a poté jemnými tahy lak odstranit.

Chvála peelingu aneb zbavte nehty odumřelých částeček

Aby byl detox pro vaše ruce opravdu dokonalý, dopřejte vašim rukám peeling. Stejně tak jako používáte peeling na vaši tvář, pokud ji chcete zbavit nečistot, i ruce tento krok ocení, protože je navíc zjemní. Pokud trpíte na sušší ruce, bude báječným pomocníkem opět arnikový peeling. Nebojte se ho aplikovat až k loktům, které jsou také namáhané a navíc i kůže na nich je náchylnější k většímu popraskání.

Dejte nehtům správný tvar

Alfa omega všeho je dodat nehtům správný tvar, a toho docílíte pomocí pilníku, který by však měl být co nejšetrnější k vašim nehtům. Podle kvality nehtů tedy i volte hrubost pilníku. Existuje nespočet druhů pilníků, od papírových přes kovové po skleněné. Máte-li nehty se sklonem k lámání, volte spíše jemnější, papírový pilník. Pokud máte tvrdší nehty, můžete zvolit i hrubší, kovový pilník. Určitě nedoporučujeme pilovat nehty různými směry, ale vždy jedním směrem, a to dolů. Při střídání se může nehet poškodit a může docházet k třepení.  

Úprava okolí nehtu

Stává se, že se nám kolem nehtu občas odlupuje kůžička a tvoří se záděry. Bohužel je častým nešvarem její stříhání kovovými nůžtičkami, které jsou určené na stříhání nehtů, což vede samozřejmě k tomu, že se tvoří záděry nové. Kůžičku doporučujeme neodstraňovat, protože právě ta chrání nehty proti bakteriím. Snažte se ji spíše zatlačovat, a to například pomocí změkčovače, díky jeho pomoci kůžičku nejen změkčíte, ale i zatlačíte.

Hýčkání rukou v olejových lázních

To, že jsou zavřené salony, neznamená, že rukám i nehtům nemůžete poskytnout kvalitní masáž. Nemusíme k tomu mít zástup kosmetických přípravků, vystačíte si dokonce s kuchyňskými přísadami, jako je například olivový olej,  který stačí nahřát, dát do větší nádoby a ponořit do něj na několik minut ruce.

Profíkem na nehty je také pečující meruňkový olej s rakytníkem nebo známý arganový olej.

Oblíbený odstín laku na nehty jako to nejlepší na konec

Je na vás, jaký zvolíte odstín. Jelikož máme ještě zimu, můžete zůstat u teplých bronzových, švestkových nebo jiných tmavých barev, preferujete-li spíše třpytivé laky, můžete si zpestřit i jimi šeď všedních dnů. Z trendu však stále ještě nevyšly nude odstíny, a pokud se vám i hodí k outfitu, můžete se ještě před začátkem jara pustit do veselých pastelových odstínů. Stejně jako to platí u aplikace make-upu, i v případě nehtů se zaměřte na podklad. Ten zajistí hydrataci, ochranu, lesk a nehty perfektně vyhladí. Tyto laky můžete nalézt pod označením base coat. Pokud navíc sáhnete po laku, který je obohacen o vápník a jiné důležité vitamíny, nespletete se. Jakmile použijete base coat, je ideální počkat 5 minut, než nanesete svůj oblíbený lak.

Většinou se standardně nanáší lak na nehty po dvou částech, první vrstva může být tenčí, druhá vrstva by měla být již po celé ploše nehtu a je o něco hutnější. U pastelových nebo perleťových odstínů můžete vrstvit třikrát, aby lak vyniknul.

Pokud zaznamenáte, že jste lak přetáhli a je na prstech, nezasahujte do chyby během lakování. Na tyto kosmetické úpravy bude čas úplně na konci.

Top coat nebo také vrchní lak na nehty dodá celé vaší tvorbě dokonalý gelový vzhled. Použitím top coatu se také prodlouží životnost laku na vašich nehtech a navíc barva krásně vynikne a bude se dlouho lesknout. Pro urychlení zaschnutí vrstvy můžete použít i urychlovač, který vám pomůže s expresním schnutím, pokud zrovna spěcháte a potřebujete, aby nalakované ruce vypadaly ťip ťop. Na denní bázi můžete používat i sérum pro posílení nehtů.

Nedostatky můžete odstranit vatovou tyčinkou, kterou namočíte v odlakovači. Nežádoucí přetahy budou rázem pryč.

A jak pečujete o ruce a nehty vy? Máte nějaké tajné triky? Pochlubte se nám.

Zajímá-li vás náš věrnostní klub, můžete si jednoduše a zdarma stáhnout naši aplikaci.

Řekněte to svým přátelům

Nabídky

Obchody

Skip to content