Search
Generic filters

Květiny na talíři i v zimě

Období rozkvetlých zahrad a luk je sice ještě před námi. Přesto však můžeme využít některých ingrediencí, které máme ve svých zásobách k dispozici. Jaké květiny můžete v pokrmech využít? Čerpejte inspiraci na našem blogu, kde pro vás chystáme tentokrát rozkvetlé kulinářské tipy.

Levandule lékařská 

Milovníci levandule jistě ví, že tato aromatická rostlina, která hojně obklopuje zahrady v letních měsících je přidávána i jako přísada do marmelád a džemů. V parných dnech je oblíbenou igrediencí i v oblíbených osvěžujících limonádách. Může se však používat i jako léčebný prostředek při žaludečních obtížích v nálevu. Je účinným prostředkem při nespavosti, depresích a dlouhodobém stresu. Pokud ve vaší kuchyni přebytečné svazečky máte, využijte léčebnou sílu této rostliny, která pomůže nejen fyzickému, ale i psychickému zdraví. 

Kozlík lékařský 

Oddenky s kořeny se sbírají v říjnu. Stejně jako levandule, i tato bylina pomáhá při nespavosti, neurózách, bolestech hlavy a ženských problémech. Kombinovat jej můžete i s účinnou meduňkou, kde stačí směs přelít vroucí vodou a nechat louhovat. Aby byl účinek opravdu viditelný, stačí čaj vypít před spaním. 

Kopřiva dvoudomá

Výrazně žahavou rostlinu můžeme považovat téměř za všelék. Zpracovat z ní můžeme chutný špenát, nebo jen dochutit polévku a nádivku. Pokud trpíte na záněty močových cest, máte problémy s játry nebo žlučníkem, objevují se kožní komplikace, nebo vám dokonce i padají vlasy v chladnějším období, zařaďte tento zázrak do pravidelného jídelníčku nebo pitného režimu. 

Jakou oblíbenou rostlinu využíváte ve vašich kuchyních vy? Sdílejte s námi a neváhejte dále sledovat náš blog i klubovou aplikaci, která nabízí atraktivní slevy

Sdílejte s přáteli
Skip to content