NAKLÁDANÁ ZELENINA I ČALAMÁDY
Naložené dobroty patří neodmyslitelně k babímu létu a nadcházejícímu podzimu. Radost vám pak udělají kdykoliv v průběhu celého roku. Připravte si nejen na zimní čas sirupy, zavařeniny, čalamády nebo nakládanou zeleninu.
Zelí, cukety, dýně, řepu, křupavou mrkev naložte do stylových nakládacích nádob a z ovoce si připravte poctivé domácí zavařeniny.
Teď je ten správný čas na nakládání a zavařování!
Náš obchod Orion si pro vás připravil recept!
HOUBOVÁ ČALAMÁDA
Ingredience:
- 2 kg očištěných pokrájených hub /hřiby, václavky, lišky…/
- 1 kg směsi paprik, zelí, mrkve a cukety
- 0,5 kg cibule
Nálev:
- 2 l vody
- 0,5 l octa
- 400 g cukru
- 60 g soli
- Koření – bobkový list, pepř, nové koření, 2 lžičky hořčičného semínka
Nakrájené houby lehce spařte v horké vodě a sceďte. Nakrájejte si zeleninu na nudličky, papriku a mrkev pro barvu, můžete ale použít i květák, cuketu, podle toho, co máte zrovna na zahrádce. Nálev povařte s kořením, čalamádu plňte do čistých sklenic a zalijte horkým nálevem. Čalamádu zavařte 30 minut při 85 °C.
Aby se vám naložené dobroty lépe připravovaly, vybrali jsme pro vás z nabídky Orion:
Všechny produkty Orion v akci najdete ZDE