Search
Generic filters

Nekonečná dovolená ve vašem bydlení

Kdo by nechtěl zažívat dovolenou, která nikdy nekončí. Ať už jste milovníci odpočinkového relaxu, aktivní turistiky, nebo obojího, můžete se alespoň pokusit o to, navodit si přímořskou atmosféru ve vašich obydlích a připravit se na blížící se teplejší měsíce, které budou odletu do teplých krajin přát.

Dovolená, na kterou si nemusíte brát dovolenku

Mnohým z nás zkřížila vidinu dovolené pandemická situace, která byla spojena s určitými omezeními. Pokud máte však oblíbenou turistickou destinaci, kterou jste již opakovaně navštívili, nebo teprve poprvé plánujete navštívit, můžete si alespoň pokusit navodit atmosféru okamžiku už nyní. Aktuální doba přeje vaší kreativitě v domácích rekonstrukcích a předělávkách, takže se do vysněné oázy klidu můžete pustit už teď. Čas, který můžete využít pro to, abyste nahodili vaše bydlení do nového, svěžejšího kabátku je více než ideální. A pokud máte denně home office, který vyžaduje větší zapojení duševní aktivity, vězte, že se i rádi fyzicky odreagujete.

Práší se vám na suvenýry z dovolených? Je čas jim dát místo

Vezete-li si z každé dovolené mušle a kamínky, je škoda, aby se na ně prášilo v uzavřené krabici. Přece jen je však ale nechcete dát do neúhledné nádoby, protože by se v tu chvíli duch prázdnin a vzpomínek ztratil. K uskladnění mušlí vám může posloužit dekorační láhev nebo můžete použít kulatou vázu, pokud zrovna nemáte k dispozici květiny, které byste do ní umístili. Mušlemi můžete ozdobit rámečky s fotografiemi, kde máte zvěčněné vaše zážitky z dovolené. Stačí jen použít lepidlo, kterým oblepíte mušličky a doplněk bude rázem živější a budete chtít vzpomínat o to více.

Pokud si vozíte z dovolených i oblázky a kameny ulovené z moře a pláží, můžete je ozdobit, temperami, třeba vlajkami ze zemí, které jste navštívili.

Námořnickému stylu přeje bílá a modrá barva

 Pokud sníte o přímořském stylu ve vašem bydlení, určitě se zaměřte při prvotním výběru na bílé a modré doplňky. Právě ty nejvíce vyvolají vzpomínky na večery v taverně a vychutnávání vína. Rozhodně nepochybíte ani pískovými odstíny a šedými odstíny výmalby nebo tapet.

Prim hrají přírodní materiály

Vybavení vašeho přímořského příbytku nemusí vyjít na majlant už jen díky tomu, že základními prvky je opět oblíbené dřevo, které dodává každému bytovému stylu pocit útulnosti. Ani na lodi neležíte na umělých materiálech a duch určité neopracovanosti je nautical stylu blízký. Dalšími důležitými prvky jsou ratan, len, juta, konopí a kov. Často se určitě můžete setkat s provazovými dekoracemi, které dodají vaší domácnosti ten správný přístavní  šmrnc.

Kotvy, záchranné kruhy, motivy slunce a majáky – to je to, oč tu běží

Dokonalou atmosféru řecké přístavní vesničky vám nejvíce navodí motivy lodí, kotev, dalekohledů, map, záchranných člunů, námořnických prvků jako jsou pruhy všeho druhu. Bez pruhovaných vzorů se váš interiér á la Santorini neobejde. Mohou být na závěsech, povlečeních, pokrývkách, prostírání nebo ubrusech. Rovněž krabi, mořské hvězdice výrazně oživí repertoár dekoru.

Pokud máte doma starou truhlu nebo kufr, na který se spíše na vaší půdě práší, použijte je nejen jako ukládací prostor, ale i jako kousek, který nepřehlédne žádná návštěva.

Kuchyň jako z přímořského letoviska

I pro kuchyň platí, abyste vy i vaše návštěvy správně nadechli atmosféru mořské vesničky, kombinace pruhů, modro-bílých sedáků na židle, útěrek s motivy majáků, loděk, mušlí. Pokud nemusíte mít motivy na všech doplňcích, snažte se držet bílé, modré, šedé a červené barvy. Zapojte také vázy, nádoby na oleje se vzorem majáků a tématických kreseb. Dokonalý venkovský dojem dodají proutěné a ukládací košíčky, do kterých můžete dát ovoce, drobné občerstvení nebo oblíbené recepty, které potřebujete mít neustále po ruce.

A jaký styl upřednostňujete ve vašem bydlení vy? Chystáte se na interiérové změny?

Sledujte naše aktuální nabídky  a výhodné kupony na nákupy v OC Central Most. Naše pick-up pointy jsou pro vás k dispozici v otevíracích hodinách.

Využíjte aplikaci OC Central Most ve vašich telefonech, kde pro vás veškeré slevy, trendy a novinky budu pravidelně aktualizovány.

Řekněte to svým přátelům

Nabídky

Obchody

Skip to content