Search
Generic filters

Oči jako mrkací panenka

Oči jako mrkací panenka

Produktů na líčení očí najdeme v dekorativní kosmetice nespočet. Tuto část obličeje, která nejvíce vynikla obzvláště v rouškovém období, musíme stejně tak hýčkat, než ji nalíčíme. Jaké produkty udělají z našeho pohledu ten správný kočičí jsme se podívali s týmem Centralu, abychom vám předali ty nejužitečnější triky. 

Péče o oční okolí 

Než začnete nanášet vrstvy řasenky a pestrobarevné oční stíny, zamyslete se nad tím, jakou péči dáváte pokožce v očním okolí a zda-li tuto část šetrně a jemně odličujete. Kůže v této oblasti je totiž nejtenčí a je první, na které lze vidět první známky stárnutí. Přesto můžeme vznik nevzhledných vrásek a unavený vzhled eliminovat, pokud budeme jemně odstraňovat make-up a dopřávat oční oblasti potřebnou hydrataci. Váš pohled mluví za vše. Pokud bude působit svěžím dojmem, můžete s čistým svědomím vynechat usilovné maskování, které tyto nedostatky mnohdy ještě znásobí. 

Odličujte se jemně

Často máme tendenci při odličování (nejen očí) pokožku drhnout ve snaze, že takto jí zbavíme nečistot. Speciálně u oční pokožky ale platí, že může být i více citlivější na některé produkty a způsob čištění. Odličovací mléka pleť kolem očí nevysuší, ale ani nezanechávají po použití nepříjemný maz. Pokud se setkáváte s nepříjemnými šupinkami nebo suššími místy, můžete zvolit i olejové přípravky. Ty o oční okolí i pečují a pleť vyživí. 

Pomoc! Vypadám jak panda! 

Stačí jedna probdělá noc a nelichotivé kruhy pod očima mohou nepříjemně překvapit nejednu z nás. Ač může situace vypadat beznadějně, existuje v dnešním repertoáru nespočet produktů, který mohou tento nedostatek zakrýt. Vrstvení make-upu s korektorem může očnímu okolí spíše uškodit a vysušit jej. 

Jaké produkty patří mezi vaše top v líčení a péči o oči? Sdílejte s námi a sledujte nás v přehledné aplikaci

Sdílejte s přáteli
Skip to content