Search
Generic filters

Prázdnou sváteční tabuli mít nebudete! Pohoštění na poslední chvíli.

Prázdnou sváteční tabuli mít nebudete! Pohoštění na poslední chvíli.

Vánoce tu máme už v pátek a šťastlivci, kteří pečou cukroví od konce listopadu už si dopřávají zasloužený předsváteční odpočinek. Jelikož je předvánoční čas i obdobím shonu a obstarávání dárků, ne vždy se najde čas na pečení cukroví. Pro takové situace jsme pro vás, které pečící horečka nepohltila vůbec, vymysleli krizový plán, díky kterému bude i tak sváteční tabule pestrá.

Perníčky bez pečení 

 

Na těstu, ze kterého poté zpracováváme tolik roztomilé a oblíbené perníčky si obzvlášť poctivé hospodyňky nechávají záležet. Musí se nechat totiž odležet, aby změklo. Myšlenky na toto oblíbené cukroví se vzdávat ale určitě nemusíte. Vystačíte si s perníkem na nastrouhání a sušenkami Bebe. Tyto ingredience, společně s 1 lžící medu, 2 lžícemi hnědého rumu a 1 lžící brusinkového nebo švestkového džemu, smícháte dohromady a můžete začít vykrajovat oblíbené tvary. 

 

Nepečené sušenky 

 

Výhodou tohoto receptu je jeho rychlost a malá pracnost. Vystačíte si opět s pár základními ingrediencemi a co je hlavní, nemusíte řešit opět pečení. Stačí jen nechat vychladnout. Do kastrolu, kde již máte smíchané máslo, cukr, mléko, kakao a špetku soli přidejte arašídové máslo, vanilkový extrakt a ovesné vločky. Poté už stačí si na pečícím papíře vytvořit ze směsi menší hromádky, dle vaší libosti. A chroupavá pochoutka k odpolednímu čaji je na světě! 

 

Okurkové rolky

 

Jednohubky a chlebíčky patří bezesporu vedle cukroví na sváteční tabuli. Ale co takhle zaimprovizovat a vytvořit si odlehčenou zeleninovou variaci z okurky. Stačí, když si okurku oloupete pomocí škrabky na tenklé plátky. Poté z plátků vytvoříte závitky a můžete je začít plnit oblíbenými pomazánkami, sýry nebo například přidat olivy, kousky ovoce pro obzvláštění chuti. Osvěžení přidá například meloun nebo mango.  

 

Zeleninové hranolky

 

Není nic jednoduššího než zužitkovat zbylou zeleninu, kterou jste nevyužili do salátu nebo polévky. Otázka je jak nejlépe. Můžete se například inspirovat Albertem a zeleninovými hranolkami. Mrkev, celer a okurku nakrájejte na plátky a podávejte s lučinovým dipem. Stačí jen lučinu našlehat s pažitkou, petrželkou, mlékem a olejem. Dle chuti můžete dosolit. A zdravou pochoutku i pro odpírače všech svátečních laskomin máte na světě. 



Jaké speciality chystáte na sváteční tabuli? Sdílejte s námi

 

Tým OC Central Most vám přeje příjemné prožití vánočních svátků, hodně štěstí a zdraví! 

Sdílejte s přáteli
Skip to content