Search
Generic filters

Pusťte do vašich jarních šatníků zelenou.

Pusťte do vašich jarních šatníků zelenou.

Tento rok platí více než kdy jindy, obzvlášť po teplákovém lelkování doma, že by v našich šatnících neměla chybět žádná z výrazných barev. A protože je zelená symbolikou života a přírody, neváhejte ji vpustit i do vašich skříní, kde po intenzivní zimě převládají možná nyní béžové a tmavé outfity. V Centralu Most jsme aktuální módní trendy bedlivě sledovali a s jistotou i vy najdete vaše oblíbence! 

Halenka ze strukturované látky
oversized košilové šaty

Inspirace podle typů 

Když už jste sebrali odvahu k tomu zavítat do obchodů a nějaký ten zelený úlovek si odnést, nabízí se otázka, jaký odstín zvolit. Podobně, jako je tomu u líčení a výběru make-upu, i zde platí, že pro vás může být na samotném začátku pomocníkem škála typologie dle barvy vlasů a odstínu pleti. V módě sice není už nic tabu a zakázáno, kontrasty jsou trendy, ale nesouzníte-li hned na první dobrou se zelenou v odstínu golfového hřiště nebo nepřehlédnutelnou neonovou, bude pro vás barevná typologie záchytným bodem alespoň na začátku, pokud už jste se rozhodli alespoň trošku zaexperimentovat. 

Představujete-li teplý jarní barevný typ, jsou vaše spíše zrzavých odstínů, pokožka je poseta pihami a má spíše žlutý podtón. Vaše oči jsou buď zelené, zelenomodré nebo oříškově hnědé. V tom případě se ohlížejte po odstínech lipových listů. Odstíny teplejšího podzimu a staré dobré khaki budou na podzimních kráskách také k nepřehlédnutí. Trendem letošního léta jsou i oversized košilové šaty, s jejichž vyzkoušením vám poradí módní store stylisti z House

Teplý podzimní typ se vyznačuje spíše hnědým, olivovějším podtónem. Jeho představitelky jsou hnědoočkami nebo se můžeme setkat i se zajímavým jantarovým, kočičím zbarvením očí. Snadno se v létě opalují, a proto jim budou slušet olivové a vojenské odstíny. 

Pokud jste studený letní typ, pak jste pravděpodobně modroočky, nebo se barva vašich očí pohybuje ve spektru od modrošedých a zelenošedých odstínů. Odstín pleti je spíše světlejší. Pak budete harmonizovat se studenějšími odstíny zelené a ledově modrozelené.

Tmavovlásky s kontrastní bílou pletí se nemusí bát se zelenou koketovat. Vašimi oblíbenými stálicemi se mohou stát odstíny ledové až petrolejově zelené nebo sytější zelené s černým podtónem

Nemusíte být jako rosničky od hlavy až k patě, stačí jeden výrazný zelený doplněk 

Pokud ještě tápete ve výraznějších zelených nebo barevných kombinacích, které byste obohatily o výraznou barvu trávníku, vsaďte na pár výraznějších zelených doplňků, které rozbijí všednost vašeho denního outfitu. 

Máte-li smart casual day a volíte-li zrovna džíny a tričko, můžete tuto na pohled obyčejnou rutinu oživit zeleným páskem nebo zelenou neonovou kabelkou. Pestrým oživením budou i zelené náušnice. Z nepřeberného množství si vyberete v prodejně Gate

Zahalte se do smaragdového lesku

Jste-li fanynky drahokamových šperků a vsázíte spíše na decentní minimalistické kousky, určitě se poohlédněte po smaragdových skvostech. 

Navíc, smaragd jako drahokam symbolizuje harmonii ve všech aspektech života. Podporují domácí štěstí, věrnost a partnerskou citlivost. Nositelky těchto šperků přitahují bohatství a nadšeně také vítají životní změny a nové myšlenky. 

Zlaté šperky dodávají na okázalosti, ale ani té se nemusíte bát. Pokud máte rády výraznější prvky, nemusíte se bát kombinace žlutého zlata, který sluší jarním a podzimním typům, jejichž jarní až zlatavý tón pleti dokáže tato barva zlata skvěle podtrhnout. Blondýnkám a hnědovláskám bude lichotit rosegold záře růžového zlata. Budou ho volit romantické duše a křehké typy, které rády sní a fantazírují. Budete-li spíše přikloněny k bílé volbě zlata, pak určitě vynikne na vaší sněhurkovské pokožce, navíc, pokud máte onen pověstný nádech do růžova.. 

Zelená vládne i vašim kosmetickým taštičkám 

Vlna zelené se netýká jen obnovy vašich šatníků, ale i voňavých kosmetických etue. Nebojte se začít třeba u brčálových, neonových nebo kobaltově zbarvených laků na nehty, nebo pestrobarevných očních stínů. Stačí použít jen tento výrazný prvek a rty obtáhnout čirým leskem na rty. Pětiminutová beauty rutina je po ránu rázem zachráněna! 

Na léto se navíc hodí i svěží, lehké vůně. Čím více atypická, tím lepší. Aroma bazalky, bergamotu, zeleného čaje a citrusů hraje prim a můžete se inspirovat například

Nechali jste se zelenou vlnou unést? A do jaké varianty zelené půjdete? 

Neváhejte navštívit naše prodejny a inspirovat se barevnými odstíny nadcházejícího léta. Těšíme se na vaši návštěvu v OC Central, které se postupně převléká do nového kabátu tak, aby vám u nás bylo ještě lépe! O vaše pohodlí a výběr vhodných doplňků se postarají prodejní stylisti. Aktuální nabídky slev jsou pro vás i v přehledné klubové aplikaci

Sdílejte s přáteli
Skip to content