Search
Generic filters

Romantická beletrie, nebo hororové příběhy na dovolenkové cesty

Romantická beletrie, nebo hororové příběhy na dovolenkové cesty

Ať už vás čeká cesta na dovolenou, nebo trávíte letní měsíce odpočinkem na lehátku, může být oblíbená kniha příjemným letním společníkem, který vám vyplní dlouhou chvilku. Protože jsme v týmu Central Most velmi vášnivými čtenáři, rozhodli jsme se pro vás připravit osvěžující letní speciál, kde vám představíme tituly, které rozhodně nesmí chybět ani ve vašich knihovničkách. 

Romantické útěky s chutnými food prvky nebo vášnivé letní odvázání?

Po dlouhé přestávce v našich domácích prostředích, si možná budou některé z nás chtít přečíst něco více šťavnatého, k čemuž i horké letní měsíce svádí. S polskými autorkami, které stojí za poutavými povídkami v publikaci Žhavé léto,  se dostanete možná blíže ke svým snům o bláznivé a vášnivé lásce, kterou hlavní protagonistky v příbězích prožívají. 

Co by to bylo za léto, kdy bychom nesnili o šumění moře, vln a vůni místních taveren. Pokud jste ještě nestihli vyjet do zahraničí, nebo dovolenkujete v českých luzích a hájích, i tak vám budou sympatické tituly od Julie Caplinové, britské autorky, která proslula romantickými útěky, jak se její tituly také nazývají. Pokud jste stejní požitkáři, jako autorka Caplinová, která ve všech knižních titulech sdílí vášeň pro cestování, místní gastronomii a lahodně připravený gin, najdete zaručeně společné sympatie a nezůstanete jen u jedné přečtené knihy. A ani možná u jedné sklenky ginu! 

V našem týmu jsme propadli i kouzlu Jenny Colganové, jejíž tituly a knihy jsou od pohledu stejně roztomilé jako tituly od Julie Caplinové. Jenny Colganová je skotskou autorkou a její romány jsou určené zejména pro mladé moderní ženy, které milují humorný styl autorky a dobrodružství, se kterými se hlavní hrdinky jednotlivých příběhů setkávají. A protože k létu patří delikatesy všeho druhu, které se nejlépe vychutnávají v přímořských restauracích a kavárnách, osloví vás opět food prvky v tvorbě autorky. 

Vztahy, realita všech dní a prvky napětí 

Při prohlídce knihkupectví Dobrovský nás zaujal, jako správné psí srdcaře, Gump – Pes, který naučil lidi žít. Příběh, který se vám dostane do rukou, bude i mnohdy plný bolestného vyprávění, psí obětavosti, ale také zvířecí moudrosti, která nám dost často dává zrcadlo v tom, jak se chovat a všímat si více dění kolem sebe.  Ač je děj velmi syrový a vyprávěný bez příkras, přesto se stal bestsellerem v tom, jak se čtenářům snaží otevřít oči a poukázat na užitečnou pomoc, kterou může každý přispět společnosti. 

Pokud vám jsou blízká rodinná dramata a vztahy, ale zároveň se poohlížíte po něčem napínavějším, vsaďte na Země divů od autorky Zoji Stage. Doménou této autorky jsou obzvláště příběhy plné napětí, s duchařskými prvky. Příběh začíná rozhodnutím rodiny opustit ruch velkoměsta a odstěhováním na usedlost v Adirondacké oblasti. Vypadá to, že sen rodiny se změnou místa do přírody naplní, ale borovice, která roste u jejich domu, se postará o nečekané zvraty a nadpřirozené jevy.  

Od autora Johna Langana vás upoutá Rybář, který je na relax s vaším milovníkem rybolovu jako stvořený. 

K potoku Dutchman’s Creek, který slibuje hojný úlovek ryb už údajně nejeden rybář zaplatil svým životem. Abe a Dan, dva kolegové a přátelé, na kterých osud ranami nešetřil, hledají v rybaření úlevu a zmírnění bolesti, kterou prožili. Legendám, které se o potoku šíří zpočátku nevěří, ale brzy přijdou i na starší příběhy a začnou více bádat po záhadné postavě, Rybáři. 

A jakého oblíbence máte mezi letním čtením vy? Nebo jste nakloněni jiným žánrům? Sdílejte s námi a sledujte náš blog s novinkami, aktualizované nabídky a přehlednou aplikaci, díky které budete neustále v obraze. 

Sdílejte s přáteli
Skip to content