Search
Generic filters

Výstavní nohy do sandálek

Výstavní nohy do sandálek

V předminulých článcích jsme přicházeli s tipy na domácí péči, ať už se týkala vašich rtů nebo vlasů. Jelikož ale přichází období, kdy budeme naše nohy čím dál tím více odhalovat v sandálkách a pantoflích, je důležité zmínit i pedikúru jako důležitou součást péče o naše tělo, a to nejen z estetického hlediska. S nedostatečnou péčí se totiž pojí rizika nepříjemných plísňových onemocnění. Central Most přináší tipy, jak můžeme přispět k dokonalému vzhledu domácí péčí. A nejen to, nyní už totiž můžete navštívit salon Nailounge, kde vám bude poskytnuta péče od A do Z. 

Pravidelná péče 

Ač nejsou nohy v chladnějších obdobích tolik vidět, péče o ně je stejně tak důležitá jako o jiné části těla. Navíc vás v létě, když si budete chtít obout vaše sandálky, které už na vás čekají, nepřekvapí nepříjemně ztvrdlá kůže, plísně nebo popraskané paty. 

Pokud tápete v tom, co vše do péče zahrnout, určitě začněte odlakováním laku, pokud jej na nehtech nosíte. Napusťte si do lavoru, kbelíku nebo vany teplou vodu a přidejte jakýkoliv koupelový nebo éterický olej na změkčení kůže. Dopřejte si takto čtvrt  až půl hodinku. Nohy poté důkladně osušte (i meziprstové prostory) čistým ručníkem, než jaký používáte na zbytek těla. Prostorům mezi prsty nezapomínejte věnovat péči i po běžné koupeli nebo sprše. Nedostatečné osušení může vést k nepříjemným svědivým plísním. 

Peeling jako zbavení se odumřelých částeček 

Základem každé péče, ať už jsou to rty, péče o pleť nebo nepříjemná celulitida je důkladný peeling, který zbaví část těla odumřelých částeček. Můžete mít sebelepší kosmetickou péči a značkové střevíce, ale odstranění toho, co už naše tělo nepotřebuje, představuje základ úspěchu. 

Na obroušení použijte pemzu a zaměřte se speciálně na paty a spodní strany prstů, což jsou nejvíce namáhané části chodidel. Odstranění zrohovatělé pokožky by vás nemělo bolet, nesnažte se za každou cenu tlačit, ani kůžičku stříhat. 

Poté chodidlům dopřejte peeling s pečujícími složkami, který zbaví nohy zbylých odumřelých šupinek a pokožku tak zjemní. 

Péče o nehty 

Když jsme se zbavili povrchních přebytečných šupinek, je na čase se věnovat také nehtům. Můžete je zkrátit nůžtičkami na nehty nebo kleštičkami. Kůžičku kolem nehtů nestříhejte, ale zatlačte dřívkem nebo špachtličkou

Na závěr zapilujte nehty dohladka a zarovnejte je nejlépe papírovým pilníkem, který je k nehtům nejšetrnější. U lakování nehtů platí stejná pravidla jako u rukou. Obzvláště u nohou navíc může docházet k zažloutnutí nehtů, proto byste měli jako první krok použít ochranný spodní lak. Následně naneste dvě vrstvy vámi zvoleného barevného laku a poté je zafixujte top coatem. Závěrečnou fází, kterou byste neměli opomenout, je promasírování olejíčkem nebo krémem, který nehty vyživí. 

Dokonalý servis s relaxem si můžete dopřát v Nailounge 

Pokud po dlouhé absenci pečujících procedur uvažujete o profi pedikúře, pak jste v Nailounge na správné adrese. Nabídne vám nejen pedikúru a manikúru, po kterých budou nohy a ruce výstavními, ale i další relaxační rituály v rámci služeb The Spa. Můžete si nechat líbit i thajské nebo bylinkové masáže a udělat si tak kompletní beauty day i s dlouho očekávaným nakupováním outfitů na léto. 

Jaké zkrášlovací procedury už máte ve vašich oblíbených salonech za sebou? Sdílejte s námi! 

Pravidla pro využití služeb studia připomínáme zde na facebookových stránkách Nailounge

Přijďte navštívit Central, který na vás čeká už v postupně se renovujícím kabátku. Věřte, že si nakupování užijete všemi smysly. V našich nabídkách se můžete inspirovat slevami, které si můžete na váš nákupní seznam přidat. 

Abyste byli ještě lépe v obraze, neváhejte sledovat novinky v aplikaci Central Most

Sdílejte s přáteli
Skip to content