Search
Generic filters

Že je pro vás červená až moc?

Z hlediska barevné typologie vás asi určitě nepřekvapí, že červená barva vyjadřuje energii, vzrušení, dobývání a ty, které ji nosí, většinou bývají nepřehlédnutelnými osobnostmi… Ve společnosti jsou její nositelky téměř k nepřehlédnutí. Nemusíte však patřit znova k alfa obletovaným ženám, abyste si mohly tento luxus dovolit, protože červená sluší každé z nás. A není to opravdu žádný módní mýtus!

Možná jsme si mnohdy pokládaly otázku, jak by nás okolí vnímalo, pokud bychom se jednoho dne odvázaly a zařadily tuto energickou barvu více do svého šatníku, líčení nebo celkové image. V tomto pro vás, ženy, máme dobrou zprávu, protože k červené se dá propracovat, i pokud jste byly doposud zvyklé na “nude” odstíny. My vám navíc poradíme, skrze jaké doplňky si ji můžete doslova zamilovat.

I méně je někdy více. Na začátek stačí méně výrazná červená.

Líbí se vám výrazné červené rty, ale bojíte se, že budete vypadat až příliš lacině? I tady vás potěšíme, protože každá barva má svůj odstín. Určitě si asi dokážete vybavit, když se samy rozhodujete nad odstínem laku na nehty, kdy byste si koupily nejen jeden odstín, ale hned všechny.

Na začátku je důležité zanalyzovat, do jaké typologie patříte. Pokud jste světlejšími typy, bude vám slušet studenější odstín, pakliže jste tmavovláska a máte spíše olivovější podtón pleti, budou vám slušet sytější, burgundské odstíny. Teplé odstíny budou slušet zrzavým vlasům a pihám.

Pakliže chcete opravdu začít po malých krůčcích, (protože i ty se počítají), můžete sáhnout po červeně zbarveném balzámu na rty, který dodá rtům načervenalý a zdravý nádech.

Pokud si již troufáte na to, navštívit drogerii, zkuste zvážit, jakou texturu rtěnky preferujete. Matné rtěnky, je známo, mají vysokou výdrž, nicméně pokud trpíte na suché rty, je nutné v době, kdy rtěnku nenosíte, rty neustále hydratovat balzámy, popř. vrstvu balzámu aplikovat i před nanesením matné rtěnky. Krémové rtěnky obsahují rovněž vysoké množství pigmentů, ale zároveň jsou obohaceny o vosky, které mohou za lesklý efekt. I tak je ale stále dobré mít na paměti používání balzámu na rty. Chcete-li zachovat i přes výraznost červené přirozenost, vyberte si transparentní typ rtěnky, který zachová jak odstín, tak i neustálou hydrataci rtů.

Nebojte se zároveň zeptat se ve vaší oblíbené prodejně na rady a trendy, které vás mohou k výběru té ideální rtěnky nasměrovat.

Malý tip: Abyste si na červenou opravdu zvykly a braly ji jako součást každodenní image, můžete ji nosit jen tak doma, pokud vás navštíví kamarádka, nebo jdete-li i jen kousek od domova, pro nákup. Po čase uvidíte, že její nošení bude ve vaší běžné denní rutině.

Někde přidat, někde ubrat

Pokud počáteční obavy opadly a jste již hrdou nositelkou, nezapomeňte, že červené rty jsou samy o sobě výraznější částí make-upu, což znamená, že pokud jste byla zvyklá na nepřehlédnutelné kouřové líčení, budete muset spíše na této části ubrat. Zbytek líčení by měl tedy vypadat méně nápadně a jeho cílem by mělo být jen zakrýt drobné nedostatky a vyzdvihnout přednosti.

Jestliže jste červené rtěnkománii doslova propadly, je důležité i v této oblasti přizpůsobit jí váš šatník. A nemusíte opravdu vymýšlet žádné složité kreace, protože opravdu stačí sofistikovaný look v černé nebo bílé barvě, kde rudé a burgundské odstíny krásně vyniknou.

Trendy červené obroučky

Jelikož nás pandemie před rokem vyhnala z kanceláří do našich domovů, kde jsme online i více, než je zdrávo, znamená to také větší namáhání našeho zraku, kterému je třeba věnovat zvýšenou péči.

Pokud nedáte líčení tolik, ale naopak uvažujete o výrazných červených obroučkách, rozhodně nemusíte zůstat při zdi, protože i brýle jsou důležitým módním doplňkem, ať už jde o dioptrické nebo sluneční. Tytam jsou doby, kdy každé brýle byly jen nutností.

A pokud se i zrovna nad nákupem dioptrických brýlí rozhodujete, nebo jen pokukujete po výraznějším módním doplňku, využijte možnosti konzultace s odborným personálem.

Udělejte si prostě jen tak radost

Slavíte Valentýna ve dvou? Pak je možné, že budete obdarovány mimo jiné i květinou z květinářství Floristik Art. Ať už jste ale koneckonců zadaná, nebo nezadaná, můžete se obdarovat sama, protože jen samy sebe přece dokážeme obdarovat nejlépe.

Jestliže zrovna nejste fanynkami romantických růží a zároveň pokukujete po interiérovém kousku, může pro vás být inspirací Hvězdník, jež patří i možná překvapivě do cibulovin, které rozhodně nemusí být jen na zahradě. Svým červeným zbarvením rozsvítí každý interiér.

Stýská-li se vám po exotice, kterou můžeme v tomto období navštívit spíše omezeně, můžete si atmosféru navodit červenou Guzmánií, patřící do čeledi broméliovitých. Rozhodně se tak stane ozdobou vašich místností, které do této doby postrádaly více života.

Tak co, podpořili jsme vaší chuť a pomohli odstranit obavu z valentýnské červené? Podívejte se na akce, slevy a nabídky Centralu a také neváhejte použít aplikaci Centralu Club, kde můžete sledovat vše v OC Central Most na jednom místě.

Řekněte to svým přátelům

Nabídky

Obchody

Skip to content