Search
Generic filters

Zimní životabudiče, které podpoří vaší imunitu

Zimní příroda kolem nás hraje nádhernými barvami. Stejně tak můžeme experimentovat i v našich kuchyních, kterým by měla vévodit zelenina a ovoce. Není totiž lepšího způsobu prevence, než čerpat z naší úrody a domácích surovin.

Polévka je grunt

Že polévka nepatří mezi součásti vašeho denního menu? Zapomeňte na špatné vzpomínky ze školních jídelen a udělejte si z tohoto pokrmu rituál! Ať už jsou to zeleninové vývary, nebo krémové polévky, dostanete díky nim do sebe potřebnou dávku vitaminů. Navíc vám i vydrží po několik dní a může se stát součástí odlehčených zeleninových dní. Pokud máte doma navíc zeleninu, s jejíž spotřebou si nevíte rady, využijte suroviny hravě do polévek, které vás zahřejí v chladnějších dnech. Inspiraci vám přinese pestrobarevná kuchařka Domácí polévkárna od Amber Locke, kde je jen radost jí listovat. Autorka přináší různorodé a různobarevné variace a spojení neobvyklých chutí. 

Snídaně jako start 

Nejen, že je tato část jednou z nejdůležitějších v našem stravovacím režimu pro naše další denní fungování, ale zasytí nás i po celé dopoledne. Řekněte sbohem uspěchaným ránům a fast food rychlovkám! Vyhraďte si čas na to, abyste si mohli dopřát tento čas sami pro sebe a vychutnávat si pomalé probuzení. Jestliže nemáte přece jen dostatek času pro královskou snídani, snažte se připravovat si ingredience den předem, abyste se vyhnuli chaotickému ránu. 

Smoothies z ovoce a zeleniny 

I v tomto případě platí, že pokud vaše lednice skýtá zásoby zeleniny a ovoce, se kterými si nevíte rady ke zpracování, můžete je využít do zdravého smoothie. Eliq Maranik, výtvarnice, fotografka a autorka několika publikací, připravila Probiotická smoothies, kde vychází z vlastní zkušenosti se zdravotními problémy, které jí potkaly. Ty se jí podařilo odstranit díky ovocným a zeleninovým nápojům, které si připravovala z přírodních ingrediencí a probiotik. 

Jaké suroviny nesmí chybět ve vaší kuchyni v chladnějším období? Pochlubte se nám s vašimi gourmet tipy. 

A nezapomeňte se za námi přijít inspirovat 15. ledna 2022 na farmářské trhy plné exotického ovoce, koření ze Zanzibaru , nebo kvalitní kávy a čaje. 

Sdílejte s přáteli
Skip to content