Search
Generic filters

Koktejlová osvěžení jako nezbytnosti léta

Koktejlová osvěžení jako nezbytnosti léta

Vypadá to, že teplé letní dny nám už přichází a proměnlivým aprílovo-květnovým dnům můžeme dát na nějaký čas opravdu sbohem. Tyto příjemné dny a radost z nich násobí také možnost je trávit po delší době s našimi blízkými, přáteli nebo rodinou na teráskách a zahrádkách. Tým Central Most se nejvíce těšil na osvěžující drinky a lahodnou zmrzlinu. Proto vám přináší tip, kde si tato potěšení vychutnat nebo jak si je můžete vyrobit v kuchyni. 

Lagarto Café – kávové srdce severu

Doménou severočeského kraje je Lagarto Café, které je právem označováno i za kávové srdce. Zakladatel tohoto úspěšného konceptu, Jan Hawelka, vám může nabídnout hned několik zážitkových gastro zážitků. Snažil se o potěšení širší populace a pokud nemáte zrovna cestu kolem mosteckého Centralu, můžete si kávu, moučník nebo jiná gurmánská potěšení vychutnat i v jiných městech

Jedinečností této severské meky kávy a dezertů je i výrobna cukrářských výrobků, kterou Lagarto Café disponuje a kde se rodí ty nejpoctivější zákusky a zmrzlina. Můžete se těšit nejen na výtečné krémové varianty, ale i osvěžující letní sorbety. Na výrobě zmrzliny si tým profíků opravdu dává záležet. Zmrzlina se nevyrábí na více dní dopředu, ale tak, abyste pokaždé měli ten nejčerstvější zážitek. 

Domácí zmrzlina, do jejíž výroby zapojte i nejmladší členy rodiny

Zmrzlinu si dnes už můžete vyrobit i v domácím prostředí a navíc tím i ušetříte obaly. Můžete navíc i zapojit nejmladší členy rodiny, které si zmrzlinu na špejli obzvláště rády vychutnají. 

Ovocné nanuky bývají obzvláště oblíbeným osvěžením. Pravda je, že v létě ani nemáme na nic jiného tolik chuť než na vychlazený meloun, citrusové plody. To pravé léto symbolizují i sorbety, které si můžete vyrobit z domácích surovin během několika minut. 

Ovocné pochoutky na špejli si vyrobíte tak, že stačí rozmačkat jakékoliv ovoce vidličkou. Jogurt, který je jednou z ingrediencí, stačí osladit jednou lžící medu. Poté střídavě vrstvěte s ovocem a naplňujte do nanukových formiček. Můžete přidat i další přísady, jako granolu nebo müsli, pakliže si hlídáte linii. 

Osvěžující letní drinky, které zaberou na přípravu pár minut 

Zatímco v zimních měsících si čerstvé ovoce se zahrady jen tak těžko nevychutnáte a jste spíše nuceni navštívit nejbližší supermarket, léto nabízí nespočet možností, jak si i nealkoholické drinky vychutnat. Do vychlazené vody s ledem si můžete přihodit libovolný druh ovoce a dle vašich chutí ho kombinovat s dalšími jinými. 

Oblíbenými jsou i ledové čaje, které zvládnou opět i vaše ratolesti. Určitě neklesejte na mysli, pokud jste si zrovna neuvařili čaj a nenechali jej vychladit. Pokud ve vašem mrazáku nechybí ledové kostky, bude váš drink vychlazený během několika minut. Stačí k tomu sáček oblíbeného čaje, ovocný sirup a čtvrtina citronu. Abyste měli čaje dostatek a mohli si vychutnávat i v zaměstnání při parných dnech, můžete vložit i dva sáčky pro intenzivnější chuť, pakliže jste příznivci bylinkových aromat. 

Espresso a tonic není nesmyslnou kombinací 

Tato kombinace přišla do našich kaváren před několika lety, byť pro někoho byla dlouho i nepředstavitelná. Varianta studené kávy je však v letních dnech více než žádoucí. Chutě espressa a tonicu navíc jsou vzájemně doplňující a jakmile ochutnáte, nebudete chtít vychlazenou variantu espressa v jiné variantě než s tonicem! 

Už jste navštívili Lagarto kavárnu? Jaký je váš největší oblíbenec a druh zmrzliny z dílny této severské meky kávy a moučníků? Podělte se s námi o vaše letní osvěžující oblíbence!

Těšíme se na vaši návštěvu v OC Central, které se postupně převléká do nového kabátu tak, aby vám u nás bylo ještě lépe! Zastavte se po vašem nákupu i ve food courtu a neváhejte sledovat naše nabídky a klubovou aplikaci, díky které budete neustále v obraze s děním v Centralu. 

Sdílejte s přáteli
Skip to content